E-dziennik


Jadłospis

 

Jadłospis obiadowy

 

Szkoła  podstawowa nr.81

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem

( waga zupy 300ml) ( klasy I-VIII )

 

 

 

 

 

 

Wtorek

 

23.04.2019

Zupa:

Minestrone(kukurydza,pomidor,marchew, por, natka pietruszki,pomidor,kukurydza)

 

II Danie:

 

 Makaron świderki z sosem jogurtowo-waniliowym z serem białym i rodzynkami 120ml/150g (gluten pszenny, mleko)

Kompot gruszkowy 200ml

Owoc : Mandarynka 1szt.

Środa

 

24.04.2019

Zupa:

Barszcz czerwony  zabielany (seler, mleko)(burki, marchew, por, natka pietruszki, jogurt naturalny)

 

II Danie:

Kotlet pożarski 70g(gluten pszenny, jajko,pierś z kurczaka) ,Ziemniaki 150g

Surówka warzywna (kapusta biała, ogórek kiszony, cebula, jabłko, marchewka, olej rzepakowy) 100 g  

 

Kompot jabłkowy 200ml

Owoc: Kiwi 1szt.

 

Czwartek

 

25.04.2019

Zupa:

Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami  (seler)(marchew, por, natka pietruszki)

 

II Danie:

Gulasz wieprzowy 120ml(łopatka wieprzowa)  Kasza jęczmienna 150g(gluten pszenny)

Surówka mizeria(mleko) (ogórki, szczypior, jogurt naturalny) 100g

 

Kompot śliwkowy 200ml

Owoc: Gruszka 1szt.

Piątek

 

26.04.2019

Zupa

Neapolitańska(seler, gluten, mleko) (marchew, por, natka pietruszki ser żółty)

 

II Danie:

Kotlet  rybny w panierce 70g

( Miruna)(ryba, gluten pszenny, jajko) Ziemniaki 150g

Surówka z kiszonej kapusty(marchewka ,jabłko ,olej rzepakowy) 100g

 

Kompot wiśniowy  200ml

Owoc: Jabłko 1szt.

Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno – warzywnym , maśle,  mące i selerze. Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno parowym. Kompoty  z owoców sezonowych przygotowywany  na wodzie z owocami z dodatkiem substancji słodzącej – cukier, miód.

 

 

Jadłospis obiadowy

 

Szkoła  podstawowa nr.81

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem

( waga zupy 300ml) ( klasy I-VIII )

Poniedziałek

 

29.04.2019

Zupa:

Ogórkowa z ziemniakami (seler)(ogórek kiszony, marchew, por)

 

II Danie:

Danie meksykańskie(pomidor, papryka, kukurydza i mięsem mielonym z łopatki wieprzowej

Makaron  penne 150g(gluten pszenny) Sos 120ml

  

Kompot śliwkowy  200ml

Owoc : Jabłko  1szt.

Wtorek

 

30.04.2019

Zupa:

Pomidorowa z makaronem (seler, gluten pszenny)(marchew, por ,natka pietruszki)

II Danie:

Pierś z kurczaka soute  70g

Sos koperkowy 50ml

Kasza gryczana 150g

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i marchewką ( olej rzepakowy) 100g

Kompot porzeczkowy 200ml

Owoc: Mandarynka 1szt.

 

 

 

 

Czwartek 

 

02.05.2019

Zupa:

Zacierkowa (seler, gluten pszenny)(marchew, por, natka pietruszki)

 

II Danie:

  „Alla”gołąbek z mięsa, ryżu i kapusty białej 80g(łopatka wieprzowa)

Sos pomidorowy 50ml

Ziemniaki 150g

 

Kompot jabłkowy 200ml

Owoc: Kiwi 1szt.

 

 

 

 

Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno – warzywnym , maśle,  mące i selerze. Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno parowym. Kompoty  z owoców sezonowych przygotowywany  na wodzie z owocami z dodatkiem substancji słodzącej – cukier, miód.

 

 

Jadłospis obiadowy – DIETA BEZMLECZNA

 

Szkoła  podstawowa nr.81

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem

( waga zupy 300ml)( klasy I-VIII )

 

 

 

 

 

 

Wtorek

 

23.04.2019

Zupa:

Minestrone  (kukurydza,pomidor,seler, marchew, por, natka pietruszki)

 

II Danie:

Makaron świderki  z  owocami  i rodzynkami 150g/120ml(gluten pszenny)

 

Kompot gruszkowy 200ml

Owoc :  Mandarynka 1szt.

Środa

 

24.04.2019

Zupa:

Barszcz czerwony   (seler)(burki, marchew, por, natka pietruszki)

 

II Danie:

Kotlet pożarski  70g(gluten pszenny, jajko) ,Ziemniaki 150g

Surówka warzywna (kapusta biała, ogórek kiszony, cebula, jabłko, marchewka, olej rzepakowy) 100 g  

 

Kompot jabłkowy 200ml

Owoc :  Kiwi 1szt.

Czwartek

 

25.04.2019

Zupa:

Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami   (seler)(marchew, por, natka pietruszki)

 

II Danie:

Gulasz wieprzowy 120ml(łopatka wieprzowa)

Kasza jęczmienna 150g(gluten pszenny)

Surówka mizeria(ogórki, szczypior, jogurt naturalny) 100g

 

Kompot śliwkowy 200ml

Owoc: Gruszka 1szt.

 

Piątek

 

26.04.2019

Zupa:

Neapolitańska  (seler, gluten)(marchew, por, natka pietruszki)

 

II Danie:

Filet rybny w panierce 70g( Miruna)(ryba, gluten pszenny, jajko) Ziemniaki 150g

Surówka z kiszonej kapusty(marchewka ,jabłko ,olej rzepakowy) 100g

 

Kompot wiśniowy  200ml

Owoc: Jabłko 1szt.

 

Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno – warzywnym , maśle,  mące i selerze. Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno parowym. Kompoty  z owoców sezonowych przygotowywany  na wodzie z owocami z dodatkiem substancji słodzącej – cukier, miód.

 

 

 

Jadłospis obiadowy -DIETA BEZMLECZNA

 

Szkoła  podstawowa nr.81

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem

( waga zupy 300ml)(  klasy I- VIII )

Poniedziałek

 

29.04.2019

Zupa:

Ogórkowa z ziemniakami  (seler)(ogórek kiszony, marchew, por)

 

II Danie:

Danie meksykańskie(papryka, kukurydza, fasolka czerwona i mięsem mielonym z łopatki wieprzowej)

Makaron penne 150g(gluten pszenny) Sos 120ml

  

Kompot śliwkowy  200ml

Owoc : Jabłko 1szt.

Wtorek

 

30.04.2019

Zupa:

Pomidorowa z makaronem  (seler, gluten pszenny)(marchew, por ,natka pietruszki)

 

II Danie:

Pierś z kurczaka soute  70g

Sos koperkowy 50ml

Kasza gryczana 150g

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i marchewką ( olej rzepakowy) 100g 

Kompot porzeczkowy 200ml

Owoc: Mandarynka 1szt.

 

 

 

 

Czwartek 

 

02.05.2019

Zupa:

Zacierkowa (seler, gluten pszenny)(marchew, por, natka pietruszki)

 

II Danie:

„Alla”gołąbek z mięsa, ryżu i kapusty białej 80g(łopatka wieprzowa)

Sos pomidorowy 50ml

Ziemniaki 150g

 

Kompot jabłkowy 200ml

Owoc :Kiwi 1szt.

 

 

 

 

Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno – warzywnym , maśle,  mące i selerze. Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno parowym. Kompoty  z owoców sezonowych przygotowywany  na wodzie z owocami z dodatkiem substancji słodzącej – cukier, miód.

 

 

Jadłospis obiadowy – DIETA BEZGLUTENOWA

 

Szkoła  podstawowa nr.81

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem

( waga zupy 300ml)(  klasy I-VIII )

 

 

 

Wtorek

 

23.04.2019

Zupa:

Minestrone(seler,kukurydza,pomidor marchew, por, natka pietruszki)

 

 

.Makaron bezglutenowy świderki  z serem białym , jogurtem , owocami  i rodzynkami 150g/120ml( mleko)

Kompot porzeczkowy 200ml

Owoc: Mandarynka 1szt

Środa

 

24.04.2019

Zupa:

Barszcz czerwony   (seler)(burki, marchew, por, natka pietruszki)

 

II Danie:

Kotlet pożarski 70g( jajko) ,Ziemniaki 150g

Surówka warzywna (kapusta biała, ogórek kiszony, cebula, jabłko, marchewka, olej rzepakowy) 100 g  

Kompot jabłkowy 200ml

 Owoc :  Kiwi 1szt.

Czwartek

 

25.04.2019

Zupa:

Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami   (seler) (marchew, por, natka pietruszki)

 

II Danie:

Gulasz wieprzowy 120ml(łopatka wieprzowa)

Ryż 150g

Surówka mizeria(ogórki, szczypior, jogurt naturalny) 100g(mleko)

 

Kompot śliwkowy 200ml

 Owoc: Gruszka 1szt.

 

Piątek

 

26.04.2019

Zupa:

Neapolitańska  (seler)(marchew, por, natka pietruszki)

 

II Danie:

Kotlet rybny skute 70g( Miruna)(ryba) Ziemniaki 150g

Surówka z kiszonej kapusty(marchewka ,jabłko ,olej rzepakowy) 100g

 

Kompot  wiśniowy  200ml

Owoc: Jabłko 1szt.

Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno – warzywnym , maśle,  mące i selerze. Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno parowym. Kompoty  z owoców sezonowych przygotowywany  na wodzie z owocami z dodatkiem substancji słodzącej – cukier, miód.

 

 

 

Jadłospis obiadowy -DIETA BEZGLUTENOWA

 

Szkoła  podstawowa nr.81

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem

( waga zupy 300ml)( klasy I-VIII )

Poniedziałek

 

29.04.2019

Zupa:

Ogórkowa z ziemniakami  (seler)(ogórek kiszony, marchew, por)

 

II Danie:

Danie meksykańskie (kukurydza, papryka, fasolka czerwona i mięsem mielonym z łopatki wieprzowej

Makaron  bezglutenowy 150g, Sos 120ml

  

Kompot śliwkowy  200ml

Owoc : Jabłko 1szt,

Wtorek

 

30.04.2019

Zupa:

Pomidorowa z makaronem  bezglutenowym (seler)(marchew, por ,natka pietruszki)

 

II Danie:

Pierś z kurczaka soute  70g

Sos koperkowy 50ml

Kasza gryczana 150g

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i marchewką ( olej rzepakowy) 100g 

Kompot porzeczkowy 200ml

Owoc: Mandarynka 1szt.

 

 

 

 

Czwartek 

 

02.05.2019

Zupa:

Zacierkowa (seler, gluten pszenny)(marchew, por, natka pietruszki)

 

II Danie:

Gołąbki z mięsa i ryżu 80g(łopatka wieprzowa)

Sos pomidorowy 50ml

Ziemniaki 150g

 

Kompot jabłkowy 200ml

Owoc :Kiwi 1szt.

 

 

 

 

Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno – warzywnym , maśle,  mące i selerze. Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno parowym. Kompoty  z owoców sezonowych przygotowywany  na wodzie z owocami z dodatkiem substancji słodzącej – cukier, miód.

 

 

 

SP nr 81 im. Wandy Rutkiewicz

ul. Jastrzębia 26, 53-148 Wrocław, dolnośląskie