E-dziennik


Jadłospis

 

 

Jadłospis obiadowy

 

 Szkoła  podstawowa nr.81

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem

( waga zupy 300ml) ( klasy I-VIII )

 

Poniedziałek

 

26.11.2018

 

Zupa:

Kalafiorowa z  ziemniakami  (seler)

                                                     

II danie:

Kolorowy kociołek 100g (mięso z kurczaka, cebula, marchewka, fasolka szparagowa, papryka, cukinia ,olej rzepakowy)  Ryż 150g

Kompot owocowy 200ml

Owoc : Jabłko  

 

Wtorek

 

27.11.2018

Zupa:

Pomidorowa z makaronem  (seler ,gluten)

 

II Danie:

Kotlet schabowy panierowany  70g (gluten)  

Ziemniaki 150g

Surówka z kapust czerwonej (kapusta , marchew, jabłko, olej rzepakowy) 100g

Kompot owocowy 200ml

Owoc : Gruszka

Środa

 

28.11.2018

Zupa:

Barszcz czerwony zabielany  z ziemniakami   (seler)(mleko)

 

II Danie:

 Pieczeń rzymska , sos paprykowy 70g/ 50ml

Kasza jęczmienna 150g(gluten)

Surówka z fasolką szparagową( kapusta pekińska, fasolka, marchew, , olej rzepakowy)100g

 

Kompot owocowy 200ml

Owoc: Jabłko

 

Czwartek

 

29.11.2018

Zupa:

Grochowa z ziemniakami   (seler)

 

II Danie:

Kluski na parze 2szt.(gluten)

Sos owocowy 100ml

Kompot owocowy 200ml

Owoc: Mandarynka

Piątek

 

30.11.2018

Zupa

Zacierkowa i ( seler, gluten)

 

II Danie:

 Filet  rybny  70g(morszczuk) , sos cytrynowy 50ml,

Ziemniaki 150g

Surówka szwedzka( ogórek, marchew, cebulka, olej rzepakowy) 100g

 

Kompot owocowy 200ml

Owoc: Jabłko

Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno – warzywnym , maśle,  mące i selerze. Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno parowym. Kompoty  z owoców sezonowych przygotowywany  na wodzie z owocami z dodatkiem substancji słodzącej – cukier, miód.

 

 

Jadłospis obiadowy

 

 Szkoła  podstawowa nr.81

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem

( waga zupy 300ml) ( klasy I-VIII )

Poniedziałek

 

03.12.2018

Zupa:

Krupnik  z ziemniakami    (seler) 

 

II Danie:

Makaron 150g(gluten)

Sos meksykański z mięsem wieprzowym 100ml

Kompot owocowy 200ml

Owoc : Jabłko

Wtorek

 

04.12.2018

Zupa:

Kapuśniak z ziemniakami (seler)

 

II Danie:

Pulpety drobiowe  70g,

Sos koperkowy 50ml

Kasza gryczana  150g(gluten)

Surówka z marchewki i selera (marchew, seler, rodzynki)100g

 

Kompot owocowy 200ml

Owoc: Gruszka

Środa  

 

05.12.2018

Zupa:

Grysikowa    (seler, gluten)

 

II Danie:

Podudzie z kurczaka 70g

Ziemniaki 150g

Marchewka z groszkiem 100g

Kompot owocowy 200ml

Owoc: Jabłko

Czwartek 

 

06.12.2018

Zupa:

Marchewkowa  (seler) 

 

II Danie:

Kotlet z soczewicy, mięsa i ryżu 70g, sos 50ml

Surówka z  buraczków(buraki, cebulka, olej rzepakowy)100g

Kompot  owocowy 200ml

Owoc :Mandarynka

Piątek 

 

07.12.2018

Zupa:

Barszcz ukraiński z ziemniakami   (seler)

 

II Danie:

Kotlet  jajeczny  70g

Kasza pęczak  150g(gluten)

Warzywa na parze 100g(marchew, groszek, kalafior)

 

 

Kompot owocowy 200ml

Owoc :  Jabłko 

Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno – warzywnym , maśle,  mące i selerze. Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno parowym. Kompoty  z owoców sezonowych przygotowywany  na wodzie z owocami z dodatkiem substancji słodzącej – cukier, miód.

 

 

Jadłospis obiadowy – DIETA BEZMLECZNA

 

 Szkoła  podstawowa nr.81

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem

( waga zupy 300ml)( klasy I-VIII )

 

Poniedziałek

 

26.11.2018

 

Zupa:

Kalafiorowa    z ziemniakami l (seler) 

 

II danie:

Kolorowy kociołek100g( mięso z kurczaka, cebula, marchewka, fasolka szparagowa ,papryka,  cukinia, olej rzepakowy)    Ryż 150g

 

Kompot owocowy  200ml

 

Owoc :   Jabłko 

 

Wtorek

 

27.11.2018

Zupa:

Pomidorowa z makaronem  (seler)(gluten)

 

II Danie:

Kotlet schabowy panierowany  70g (gluten)  

Ziemniaki 150g

Surówka z kapust czerwonej (kapusta , marchew, jabłko, olej rzepakowy) 100g

Kompot owocowy 200ml

 

 

Owoc :  Gruszka

Środa

 

28.11.2018

Zupa:

Barszcz czerwony z ziemniakami   (seler)

 

II Danie:

Pieczeń rzymska, sos paprykowy 70g/50ml , Kasza jęczmienna 150g(gluten),

Surówka z fasolką szparagową(kapusta pekińska, fasolka, marchew, olej rzepakowy) 100g

 

Kompot owocowy 200 ml

 

Owoc : : Jabłko

Czwartek

 

29.11.2018

Zupa:

 Grochowa z ziemniakami   (seler)

 

 

II Danie:

Kluski na parze 2szt.(gluten)

Sos owocowy 100ml

 

Kompot owocowy 200ml

Owoc: Mandarynka

 

Piątek

 

30.11.2018

Zupa:

Zacierkowa i ( seler, gluten)

 

II Danie:

Filet  rybny 70g(mintaj) , sos cytrynowy 50ml Ziemniaki 150g

Surówka szwedzka( ogórek, marchew, cebulka, olej rzepakowy) 100g

 

Kompot owocowy 200ml

 

Owoc: Jabłko

 

Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno – warzywnym , maśle,  mące i selerze. Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno parowym. Kompoty  z owoców sezonowych przygotowywany  na wodzie z owocami z dodatkiem substancji słodzącej – cukier, miód.

 

 

Jadłospis obiadowy -DIETA BEZMLECZNA

 

 Szkoła  podstawowa nr.81

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem

( waga zupy 300ml)(  klasy I- VIII )

Poniedziałek

 

03.12.2018

Zupa:

Krupnik z ziemniakami   (seler, gluten)

 

II Danie:

Makaron 150g(gluten)

Sos meksykański z mięsem wieprzowym 100ml

 

Kompot owocowy 200ml

Owoc : Jabłko

Wtorek

 

04.12.2018

Zupa:

Kapuśniak z ziemniakami (seler)

 

II Danie:

Pulpety drobiowe  70g,

Sos koperkowy 50ml

Kasza gryczana  150g(gluten)

Surówka z marchewki i selera (marchew, seler, rodzynki)100g

 

Kompot owocowy 200ml

Owoc: Gruszka

Środa  

 

05.12.2018

Zupa:

Grysikowa    (seler, gluten)

 

II Danie:

Podudzie z kurczaka 70g

Ziemniaki 150g

Marchewka z groszkiem 100g

Kompot owocowy 200ml

Owoc: Jabłko

Czwartek 

 

06.12.2018

Zupa:

Marchewkowa  (seler) 

 

II Danie:

Kotlet z soczewicy, mięsa i ryżu 70g, sos 50ml

Surówka z  buraczków(buraki, cebulka, olej rzepakowy)100g

Kompot  owocowy 200ml

Owoc :Mandarynka

Piątek 

 

07.12.2018

Zupa:

Barszcz ukraiński z ziemniakami   (seler)

 

II Danie:

 Kotlet  jajeczny  70g

Kasza pęczak  150g(gluten)

Warzywa na parze 100g(marchew, groszek, kalafior)

 

 

Kompot owocowy 200ml

Owoc :  Jabłko 

Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno – warzywnym , maśle,  mące i selerze. Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno parowym. Kompoty  z owoców sezonowych przygotowywany  na wodzie z owocami z dodatkiem substancji słodzącej – cukier, miód.

 
 

 

Jadłospis obiadowy – DIETA BEZGLUTENOWA

 

 Szkoła  podstawowa nr.81

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem

( waga zupy 300ml)(  klasy I-VIII )

 

Poniedziałek

 

26.11.2018

 

Zupa:

Kalafiorowa   z ziemniakami  (seler) 

 

II danie:

Kolorowy kociołek100g( mięso z kurczaka, cebula, marchewka, fasolka szparagowa ,papryka,  cukinia, olej rzepakowy)    Ryż 150g

 

Kompot owocowy  200ml

Owoc :   Jabłko 

 

Wtorek

 

27.11.2018

Zupa:

Pomidorowa z makaronem bezglutenowym  (seler)

 

II Danie:

Kotlet schabowy soute  70g    

Ziemniaki 150g

Surówka z kapust czerwonej (kapusta , marchew, jabłko, olej rzepakowy) 100g

Kompot owocowy 200ml

 

 

Owoc :  Gruszka

Środa

 

28.11.2019

Zupa:

Barszcz czerwony z ziemniakami   (seler)

 

II Danie:

Pieczeń rzymska soute, sos paprykowy 70g/50ml , Ryż 150g(gluten),

Surówka z fasolką szparagową(kapusta pekińska, fasolka, marchew, olej rzepakowy) 100g

 

Kompot owocowy 200ml

Owoc :  Jabłko

Czwartek

 

29.11.2018

Zupa:

 Grochowa z ziemniakami   (seler)

 

II Danie:

Naleśniki 2szt.(mąka bezglutenowa)

Sos owocowy 100ml

 

Kompot owocowy 200ml

Owoc: Mandarynka

 

Piątek

 

30.11.2018

Zupa:

Zacierkowa i ( seler)(makaron bezglutenowy)

 

II Danie:

Filet  rybny 70g(mintaj) , sos cytrynowy 50ml Ziemniaki 150g

Surówka szwedzka( ogórek, marchew, cebulka, olej rzepakowy) 100g

 

Kompot owocowy 200ml

Owoc: Jabłko

Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno – warzywnym , maśle,  mące i selerze. Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno parowym. Kompoty  z owoców sezonowych przygotowywany  na wodzie z owocami z dodatkiem substancji słodzącej – cukier, miód.

 

 

Jadłospis obiadowy -DIETA BEZGLUTENOWA

 

 Szkoła  podstawowa nr.81

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem

( waga zupy 300ml)( klasy I-VIII )

Poniedziałek

 

03.12.2018

Zupa:

Krupnik z ziemniakami   (seler, gluten)

 

II Danie:

 Makaron 150g(makaron bezglutenowy)

Sos meksykański z mięsem wieprzowym 100ml

 

Kompot owocowy 200ml

Owoc : Jabłko

Wtorek

 

04.12.2018

Zupa:

Kapuśniak z ziemniakami (seler)

 

II Danie:

Pulpety drobiowe  70g,

Sos koperkowy 50ml

Ryż   150g

Surówka z marchewki i selera (marchew, seler, rodzynki)100g

 

Kompot owocowy 200ml

Owoc: Gruszka

Środa  

 

05.12.2018

Zupa:

Grysikowa    (seler)(makaron bezglutenowy)

 

II Danie:

 Podudzie z kurczaka 70g

Ziemniaki 150g

Marchewka z groszkiem 100g

Kompot owocowy 200ml

Owoc: Jabłko

Czwartek 

 

06.12.2018

Zupa:

Marchewkowa  (seler) 

 

II Danie:

Kotlet z soczewicy, mięsa i ryżu 70g, sos 50ml

Surówka z  buraczków(buraki, cebulka, olej rzepakowy)100g

Kompot  owocowy 200ml

Owoc :Mandarynka

Piątek 

 

07.12.2018

Zupa:

Barszcz ukraiński z ziemniakami   (seler)

 

II Danie:

Kotlet  jajeczny  70g

Ryż   150g

Warzywa na parze 100g(marchew, groszek, kalafior)

 

 

Kompot owocowy 200ml

Owoc :  Jabłko 

Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno – warzywnym , maśle,  mące i selerze. Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno parowym. Kompoty  z owoców sezonowych przygotowywany  na wodzie z owocami z dodatkiem substancji słodzącej – cukier, miód.

 

 

 

SP nr 81 im. Wandy Rutkiewicz

ul. Jastrzębia 26, 53-148 Wrocław, dolnośląskie