E-dziennik


Jadłospis

Z powodu awarii maszyny w dniu 14.02.2019
ulegnie zmianie II danie. Zostanie dostarczone:
Pieczeń schabowa, sos i kasza jęczmienna
Przepraszamy za utrudnienie.

 

 

Jadłospis obiadowy

 

 Szkoła  podstawowa nr.81

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem

( waga zupy 300ml) ( klasy I-VIII )

 

Poniedziałek

 

11.02.2019

 

Zupa:

Kalafiorowa  z ziemniakami   (seler)(por, marchew, kalafior)

               

II danie:

Spaghetti bologhnese

Sos  120ml(łopatka wieprzowa

Makaron 150g(gluten pszenny)

Kompot porzeczkowy  200ml

Owoc: Jabłko 1szt.            

Wtorek

 

12.02.2019

Zupa:

Ogórkowa z ziemniakami  (seler)(por, marchew, ogórek kiszony)

 

II Danie:

Pierogi  leniwe z bułką tartą i masełkiem180g(gluten pszenny, mleko, jajko)

Surówka z selera(seler, marchew, jabłko)100g

Kompot jabłkowy  200 ml

Owoc: Gruszka 1szt.

 

Środa

 

13.02.2019

Zupa:

Barszcz czerwony z ziemniakami  (seler)(buraczki, marchew, por)

 

II Danie:

Filet drobiowy soute 70g

Sos śmietanowy 50ml(mleko)

Ryż 150g

Surówka z buraczków(buraki, cebulka, jabłko olej rzepakowy)100g

Kompot z owoców mrożonych 200ml

Owoc: Jabłko 1szt.

 

Czwartek

 

14.02.2019

Zupa:

Rosół z makaronem (seler, gluten pszenny)(marchew, por, natka pietruszki)

 

II Danie:

Kotlet  schabowy panierowany 70g(gluten pszenny, jajko)    Ziemniaki 150g

Surówka warzywna(kapusta biała, marchew, kukurydza słonecznik, olej rzepakowy) 100g

 

Kompot śliwkowy 200ml

Owoc: Kiwi 1szt.

Piątek

 

15.02.2019

Zupa

Krupnik jaglany   (seler) (por, marchew, natka pietruszki)

 

II Danie:

 Filet rybny  (ryba Dorsz) 70g w warzywach (marchew, seler, cebulka, fasolka ,kalafior) 50g 

Ziemniaki  150g

 

Kompot owocowy 200ml

Owoc: Mandarynka 1szt.

Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno – warzywnym , maśle,  mące i selerze. Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno parowym. Kompoty  z owoców sezonowych przygotowywany  na wodzie z owocami z dodatkiem substancji słodzącej – cukier, miód.

 
 

 

Jadłospis obiadowy

 

 Szkoła  podstawowa nr.81

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem

( waga zupy 300ml) ( klasy I-VIII )

Poniedziałek

 

18.02.2019

Zupa:

Kapuśniak z ziemniakami   (seler)  (kapusta kiszona, por, marchew)

 

II Danie:

Kolorowy kociołek 120g (mięso z kurczaka, cebula, marchewka, fasolka szparagowa,  ,olej rzepakowy)    Ryż 150g

Kompot wiśniowy  200ml

Owoc : Jabłko 1szt.

Wtorek

 

19.02.2019

Zupa:

Pomidorowa z ryżem (seler)(por, marchew, natka pietruszki)

 

II Danie:

Klops wieprzowy 70g (gluten pszenny, jajko) 

Sos  pieczeniowy 50 ml , Ziemniaki 150g

Surówka warzywna ( kapusta biała, seler, marchew, jabłko słonecznik ,olej rzepakowy ) 100g

Kompot gruszkowy 200ml

Owoc :Mandarynka 1szt.

Środa  

 

20.02.2019

Zupa:

Zacierkowa (seler, gluten pszenny)(por, marchew, natka pietruszki)

 

II Danie:

Podudzie z kurczaka 70g(pieczony w piecu)

Ziemniaki 150g

Surówka z buraczków(buraki, cebulka, jabłko, olej rzepakowy) 100g

Kompot jabłkowy z goździkami  200ml

Owoc: Kiwi 1szt.

 

Czwartek 

 

21.02.2019

Zupa:

Grochowa z ziemniakami   (seler, gluten) (groch , marchew, por)

 

II Danie:

Pierogi ruskie 180g(gluten pszenny, mleko)

Jogurt naturalny 50ml(mleko)

Surówka z marchewki(marchewka ,jabłko) 100g

 Kompot śliwkowy 200ml

Owoc : Gruszka 1szt.

Piątek 

 

22.02.2019

Zupa:

Barszcz ukraiński z ziemniakami(seler)(buraczki, fasolka, por, marchew)

 

II Danie:

Filet  rybny  70g(ryba morszczuk) , sos cytrynowy 50ml,

Ziemniaki 150g

Surówka szwedzka( ogórek, marchew, cebulka, olej rzepakowy) 100g

 

Kompot owocowy 200ml(owoce mrożone)

Owoc :  Jabłko  1szt.

Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno – warzywnym , maśle,  mące i selerze. Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno parowym. Kompoty  z owoców sezonowych przygotowywany  na wodzie z owocami z dodatkiem substancji słodzącej – cukier, miód.

 

 

Jadłospis obiadowy – DIETA BEZMLECZNA

 

 Szkoła  podstawowa nr.81

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem

( waga zupy 300ml) ( klasy I-VIII )

 

Poniedziałek

 

11.02.2019

 

Zupa:

Kalafiorowa  z ziemniakami   (seler)(por, marchew, kalafior)

               

II danie:

Spaghetti bologhnese

Sos  120ml(łopatka wieprzowa

Makaron 150g(gluten pszenny)

Kompot porzeczkowy  200ml

Owoc: Jabłko 1szt.            

Wtorek

 

12.02.2019

Zupa:

Ogórkowa z ziemniakami  (seler)(por, marchew, ogórek kiszony)

 

II Danie:

Kopytka  z bułką tartą i masełkiem roślinnym 180g(gluten pszenny, jajko)

Surówka z selera(seler, marchew, jabłko)100g

Kompot jabłkowy  200 ml

Owoc: Gruszka 1szt.

 

Środa

 

13.02.2019

Zupa:

Barszcz czerwony z ziemniakami  (seler)(buraczki, marchew, por)

 

II Danie:

Filet drobiowy soute 70g

Sos paprykowy  50ml

Ryż 150g

Surówka z buraczków(buraki, cebulka, jabłko olej rzepakowy)100g

Kompot z owoców mrożonych 200ml

Owoc: Jabłko 1szt.

 

Czwartek

 

14.02.2019

Zupa:

Rosół z makaronem (seler, gluten pszenny)(marchew, por, natka pietruszki)

 

II Danie:

Kotlet  schabowy panierowany 70g(gluten pszenny, jajko)    Ziemniaki 150g

Surówka warzywna(kapusta biała, marchew, kukurydza słonecznik, olej rzepakowy) 100g

 

Kompot śliwkowy 200ml

Owoc: Kiwi 1szt.

Piątek

 

15.02.2019

Zupa

Krupnik jaglany   (seler) (por, marchew, natka pietruszki)

 

II Danie:

 Filet rybny  (ryba Dorsz) 70g w warzywach (marchew, seler, cebulka, fasolka ,kalafior) 50g 

Ziemniaki  150g

 

Kompot owocowy 200ml

Owoc: Mandarynka 1szt.

Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno – warzywnym , maśle,  mące i selerze. Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno parowym. Kompoty  z owoców sezonowych przygotowywany  na wodzie z owocami z dodatkiem substancji słodzącej – cukier, miód.

 

Jadłospis obiadowy – DIETA BEZMLECZNA

 

 Szkoła  podstawowa nr.81

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem

( waga zupy 300ml) ( klasy I-VIII )

Poniedziałek

 

18.02.2019

Zupa:

Kapuśniak z ziemniakami   (seler)  (kapusta kiszona, por, marchew)

 

II Danie:

Kolorowy kociołek 120g (mięso z kurczaka, cebula, marchewka, fasolka szparagowa,  ,olej rzepakowy)    Ryż 150g

Kompot wiśniowy  200ml

Owoc : Jabłko 1szt.

Wtorek

 

19.02.2019

Zupa:

Pomidorowa z ryżem (seler)(por, marchew, natka pietruszki)

 

II Danie:

Klops wieprzowy 70g (gluten pszenny, jajko) 

Sos  pieczeniowy 50 ml , Ziemniaki 150g

Surówka warzywna ( kapusta biała, seler, marchew, jabłko słonecznik ,olej rzepakowy ) 100g

Kompot gruszkowy 200ml

Owoc :Mandarynka 1szt.

Środa  

 

20.02.2019

Zupa:

Zacierkowa (seler, gluten pszenny)(por, marchew, natka pietruszki)

 

II Danie:

Podudzie z kurczaka 70g(pieczony w piecu)

Ziemniaki 150g

Surówka z buraczków(buraki, cebulka, jabłko, olej rzepakowy) 100g

Kompot jabłkowy z goździkami  200ml

Owoc: Kiwi 1szt.

 

Czwartek 

 

21.02.2019

Zupa:

Grochowa z ziemniakami   (seler, gluten) (groch , marchew, por)

 

II Danie:

Pierogi ruskie 180g(gluten pszenny, mleko)

Cebulka  50g

Surówka z marchewki(marchewka ,jabłko) 100g

 Kompot śliwkowy 200ml

Owoc : Gruszka 1szt.

Piątek 

 

22.02.2019

Zupa:

Barszcz ukraiński z ziemniakami(seler)(buraczki, fasolka, por, marchew)

 

II Danie:

Filet  rybny  70g(ryba morszczuk) , sos cytrynowy 50ml,

Ziemniaki 150g

Surówka szwedzka( ogórek, marchew, cebulka, olej rzepakowy) 100g

 

Kompot owocowy 200ml(owoce mrożone)

Owoc :  Jabłko  1szt.

Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno – warzywnym , maśle,  mące i selerze. Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno parowym. Kompoty  z owoców sezonowych przygotowywany  na wodzie z owocami z dodatkiem substancji słodzącej – cukier, miód.

 

 

 

 

 

SP nr 81 im. Wandy Rutkiewicz

ul. Jastrzębia 26, 53-148 Wrocław, dolnośląskie