E-dziennik


Jadłospis

 

Jadłospis obiadowy

 

 Szkoła  podstawowa  nr 81

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem

( waga zupy 300ml  klasy I-VIII )

 

Poniedziałek

 

03.06.2019

 

Zupa:

Brokułowa  z ziemniakami  (seler) 

 

II danie: Kaszotto   z kurczaka w carry  z kurkumą  (kukurydza, groszek, marchewka )100g   Mix kasz (jaglana, jęczmienna, pęczak) 150g

 

Kompot owocowy 200ml

Owoc : Jabłko  

 

 

Wtorek

 

04.06.2019

Zupa:

Rosół z makaronem  i lubczykiem   (seler, gluten pszenny, lubczyk)

 

II Danie:

Kotlet mielony 70g(gluten) Ziemniaki150g

Surówka Colesław (kapusta biała ,marchewka,  cebulka, olej rzepakowy) 100g

Kompot owocowy 200ml

Owoc : Gruszka 

Środa

 

05.06.2019

Zupa:

Warzywna zupa wiosenna (seler,pietruszka, cebula,ziemniaki, groszek zielony,natka pietruszki )

 

II Danie:

Makaron z serem i polewą owocową z rodzynkami 150g/100ml(gluten, mleko)

Kompot owocowy 200ml

Owoc: Jabłko 

Czwartek

 

06.06.2019

Zupa:

Ogórkowa z ziemniakami  (seler,zabielana )

 

II Danie:

Karkówka pieczona 70g,

Sos pieczeniowy 50ml

Kasza jęczmienna 150g(gluten)

Surówka z buraczków (buraczki, marchew, cebulka, majonez)100g(jajko)

 

Kompot owocowy 200 ml

Owoc: Mandarynka

Piątek

 

07.06.2019

Zupa:

Grysikowa  (seler, gluten)

 

II Danie:

Ryba po grecku  70g(Miruna)  Marchewka z selerem na ciepło 100g  Ziemniaki 150g

 

Kompot owocowy 200ml

Owoc: Kiwi

Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno – warzywnym , maśle,  mące i selerze. Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno parowym. Kompoty  z owoców sezonowych przygotowywany  na wodzie z owocami z dodatkiem substancji słodzącej – cukier, miód. 

 

Jadłospis obiadowy

 

 Szkoła  podstawowa  nr  81

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem

( waga zupy 300ml   KlasyI-VIII )

Poniedziałek

 

10.06.2019

Zupa:

Kapuśniak z kapusty kiszonej z ziemniakami z kminkiem  (seler)

 

 

II Danie:

Spaghetti bolohnese   , Sos 100ml,

 Makaron 150g(gluten)

 

Kompot owocowy  200ml        

Owoc : Jabłko

Wtorek

 

11.06.2019

Zupa:

Pomidorowa z ryżem i bazylią zabielana  (seler, mleko)

 

II Danie:

Filet drobiowy soute 70g, sos chrzanowy 50ml

Ziemniaki 150g

Surówka z kapusty czerwonej(kapusta, marchew, cebulka, olej rzepakowy) 100g

                                          

Kompot owocowy  200 ml

Owoc: Gruszka

Środa  

 

12.06.2019

Zupa:

Krem z kalafiora i ziemniaczanego puree ze świeżym koprem posypane słonecznikiem  (seler)

 

II Danie:

Pulpecik wieprzowy 70g

Sos pomidorowy 50ml

Kasza gryczana 150g(gluten)

Surówka z papryką(kapusta pekińska, papryka, kukurydza, olej rzepakowy)100g

 

Kompot owocowy 200 ml

Owoc: Jabłko 

Czwartek

 

13.06.2019

Zupa:

Botwinka z natką pietruszki    (seler, botwinka)

 

II Danie:

Pierogi ruskie 180g

(gluten, mleko)

Cebulka 50g

Kompot owocowy 200ml

Owoc : Mandarynka   

Piątek 

 

14.06.2019

Zupa:

Ziemniaczana z porem i cieciorką ( seler,por ziemniaki)

 

II Danie:

Placuszek warzywny z brokułami, marchewką i pietruszką ( ryż) 160g

Mix warzyw na ciepło 100g Ziemniaki 150g

Kompot owocowy 200ml

Owoc :  Kiwi 

 

 

 

Jadłospis obiadowy -dieta bezmleczna

 

 Szkoła  podstawowa   nr 81

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem

( waga zupy 300ml  klasy I-VIII )

 

Poniedziałek

 

03.06.2019

 

Zupa:

Brokułowa  z ziemniakami  (seler) 

 

II danie: Kaszotto   z kurczaka w carry  z kurkumą  (kukurydza, groszek, marchewka )100g   Mix kasz (jaglana, jęczmienna, pęczak) 150g

 

Kompot owocowy 200ml

Owoc : Jabłko  

 

 

Wtorek

 

04.06.2019

Zupa:

Rosół z makaronem  i lubczykiem   (seler, gluten pszenny, lubczyk)

 

II Danie:

Kotlet mielony 70g(gluten) Ziemniaki150g

Surówka Colesław (kapusta biała ,marchewka,  cebulka, olej rzepakowy) 100g

Kompot owocowy 200ml

Owoc : Gruszka 

Środa

 

05.06.2019

Zupa:

Warzywna zupa wiosenna (seler,pietruszka, cebula,ziemniaki, groszek zielony,natka pietruszki )

 

II Danie:

Makaron z owocami  i polewą owocową z rodzynkami 150g/100ml(gluten)

Kompot owocowy 200ml

Owoc: Jabłko 

Czwartek

 

06.06.2019

Zupa:

Ogórkowa z ziemniakami  (seler, )

 

II Danie:

Karkówka pieczona 70g,

Sos pieczeniowy 50ml

Kasza jęczmienna 150g(gluten)

Surówka z buraczków (buraczki, marchew, cebulka, majonez)100g(jajko)

 

Kompot owocowy 200 ml

Owoc: Mandarynka

Piątek

 

07.06.2019

Zupa:

Grysikowa  (seler, gluten)

 

II Danie:

Ryba po grecku  70g(Miruna)  Marchewka z selerem na ciepło 100g  Ziemniaki 150g

 

Kompot owocowy 200ml

Owoc: Kiwi

Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno – warzywnym , maśle,  mące i selerze. Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno parowym. Kompoty  z owoców sezonowych przygotowywany  na wodzie z owocami z dodatkiem substancji słodzącej – cukier, miód.  

 

 

 

Jadłospis obiadowy

 

 Szkoła  podstawowa   nr 81  dieta bezmleczna

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem

( waga zupy 300ml   KlasyI-VIII )

Poniedziałek

 

10.06.2019

Zupa:

Kapuśniak z kapusty kiszonej z ziemniakami z kminkiem  (seler)

 

 

II Danie:

Spaghetti bolohnese   , Sos 100ml,

 Makaron 150g(gluten)

 

Kompot owocowy  200ml        

Owoc : Jabłko

Wtorek

 

11.06.2019

Zupa:

Pomidorowa z ryżem i bazylią  (seler,)

 

II Danie:

Filet drobiowy soute 70g, sos chrzanowy 50ml

Ziemniaki 150g

Surówka z kapusty czerwonej(kapusta, marchew, cebulka, olej rzepakowy) 100g

                                          

Kompot owocowy  200 ml

Owoc: Gruszka

Środa  

 

12.06.2019

Zupa:

Krem z kalafiora i ziemniaczanego puree ze świeżym koprem posypane słonecznikiem  (seler)

 

II Danie:

Pulpecik wieprzowy 70g

Sos pomidorowy 50ml

Kasza gryczana 150g(gluten)

Surówka z papryką(kapusta pekińska, papryka, kukurydza, olej rzepakowy)100g

 

Kompot owocowy 200 ml

Owoc: Jabłko 

Czwartek

 

13.06.2019

Zupa:

Botwinka z natką pietruszki    (seler, botwinka)

 

II Danie:

Pierogi ruskie 180g

(gluten, mleko)

Cebulka 50g

Kompot owocowy 200ml

Owoc : Mandarynka   

Piątek 

 

14.06.2019

Zupa:

Ziemniaczana z porem i cieciorką ( seler,por ziemniaki)

 

II Danie:

Placuszek warzywny z brokułami, marchewką i pietruszką ( ryż) 160g Mix warzyw na ciepło 100g Ziemniaki 150g

Kompot owocowy 200ml

Owoc :  Kiwi 

SP nr 81 im. Wandy Rutkiewicz

ul. Jastrzębia 26, 53-148 Wrocław, dolnośląskie